Reisinfo

Controleer voor uw vertrek volgende zaken :

 • Reisverzekering

  Het belang van een goede reisverzekering? U weet niet wat er tijdens uw vakantie gaat gebeuren. Medische kosten in het buitenland kunnen snel hoog oplopen. Gezien de huidige situatie waarbij Covid-19 een grote rol speelt in de reisadviezen per land, is een goede reisverzekering op dit moment belangrijker dan ooit. Mijn verzekeringspartner is Touring

 • Reisdocumenten

  Om naar het buitenland te kunnen reizen heeft u officiële documenten nodig. Bewaar steeds een papieren kopie mocht u uw officiële documenten verliezen. Per land gelden verschillende inreisvoorwaarden.

 • Reisadviezen

  Voorkom vervelende verrassingen op reis en check voor vertrek alle risico’s en belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  Bekijk hier de reisadviezen per land. Er wordt sterk aangeraden om zich op ‘travellersonline’ te registreren zowel voor verre landen maar ook binnen de Europose Unie.
  Doet zich op uw reisbestemming een noodsituatie dan beschikken zowel de nodige overheidsinstanties over uw contactgegevens.

 • Gezondheid

  Goede voorbereidingen treffen met betrekking tot uw gezondheid tijdens uw reis is zeer belangrijk. Zaken waar je rekening moet mee houden zijn maagklachten en darmklachten, reisziekte, hoogteziekte,... Een ‘Eerste Hulp Box’ op reis is geen onnodige luxe. Raadpleeg deze nuttige voorzorgsmaatregelen. Voor bepaalde tropische bestemmingen zijn vaccinaties vereist. Vaak dienen deze enkele maanden voor de start van de reis toegediend worden. Malaria is een van de meest bedreigende ziekten voor reizigers naar de tropen. Zich goed informeren over de preventieve maatregelen. Voor meer info en/of afspraak gelieve het Institute of Tropical Medicine te contacteren.

 • Covid 19

  Vragen over Covid-19 maatregelen hoe u veilig op reis kan vertrekken, wat u moet doen als u in België aankomt, kleurcodes per land, Passagier Lokalisatie Formulier? U vindt de nodige antwoorden op info-coronavirus.